Nettleseren du kan bruke for sikkerhet

I dette innlegget vil jeg vise deg forskjellige typer verktøy for å forbedre personvernet og sikkerheten din mens du surfer på Internett. Dette er bare et utvalg verktøy jeg synes er bra. Det er mange verktøy tilgjengelig, og kanskje bedre verktøy, men det viktigste er å få en ide om områdene der du kan forbedre din sikkerhet og personvern.

Følgende nettlesere ble testet for sikkerhet i en nylig studie: Firefox 68, Chrome 76, Internet Explorer 11 og Microsoft Edge 44. Firefox ble funnet å være den sikreste. I en annen sammenlignende studie ble Firefox sett på som det beste valget når det gjelder sikkerhet og personvern (om enn med mange personvernrelaterte endringer).

Det er andre nettlesere som Brave som tilbyr mer privatliv med en gang. Andre studier vil sannsynligvis gi forskjellige resultater. Denne typen forskning har alltid en personlig faktor. Til syvende og sist er det en personlig beslutning om hvilken nettleser du bruker, definitivt fordi det er andre viktige krav som brukervennlighet og akseptabel ytelse.

I denne artikkelen vil jeg gjøre det klart at enhver nettleser du bruker kan forbedre din online sikkerhet og personvern betydelig med spesifikke utvidelser og verktøy.

Bruk en personvernvennlig søkemotor

Nesten 93% av menneskene bruker Google for å søke på nettet. Men Google er kanskje den mest personvernkrevende søkemotoren. Jeg tror folk bør ta personvernet deres veldig seriøst.

Finn alternativer som DuckDuckGo og Startpage.com. Jeg anbefaler å angi en av disse som standard søkemotor. Du vil aldri savne de målrettede annonsene som Google viser deg.

Blokker annonser

De fleste nettsteder viser mange annonser. Noen ganger kan disse annonsene presentere skadelig programvare. Det er viktig å bruke en god annonseblokkering. Personlig bruker jeg Adblock Plus og uBlock Origin, men det er mange andre gode annonseblokkere der ute.

Andre komponenter for å blokkere innhold

uMatrix er en nettleser-plugin-modul tilgjengelig for Chrome og Firefox som gir deg presis kontroll over innholdet som lastes opp til et bestemt nettsted. Det at du har mye kontroll betyr også at du trenger å lære å jobbe med dette pluginet.

Antisporingsverktøy

Mange nettsteder bruker sporingsverktøy på sine nettsider for å samle informasjon om dine vaner og situasjoner på nettet. Privacy Badger er et verktøy du kan bruke til å slå av usynlige trackere. Den begynner å blokkere så snart den ser den samme trackeren på tre forskjellige nettsteder.

En annen god tracker-blokkering er DuckDuckGo Privacy Essentials, som er tilgjengelig som en Firefox-utvidelse eller Chrome-utvidelse.

Håndheve HTTPS på nettsteder

HTTPS Everywhere er en utvidelse for Chrome, Firefox og Opera som sørger for at nettsteder lastes inn via HTTPS. Her er hva Electronic Frontier Foundation (EFF) sier om det.

“Mange nettsteder på nettet har begrenset støtte for kryptering over HTTPS, men de gjør det vanskelig å bruke. For eksempel kan de bruke ukryptert HTTP som standard eller fylle krypterte sider med lenker tilbake til det ukrypterte nettstedet. HTTPS Everywhere løser disse problemene ved å ved hjelp av smart teknologi for å tilbakestille skrivekravene til disse nettstedene i HTTPS. “

Passord personvern

Det er mange forskjellige verktøy tilgjengelig for å forbedre sikkerheten til passordet ditt.

Ble du pwned?

Hacknotat

Sjekk identitetslekkasje

PassProtect, et plugin for Chrome

Firefox Monitor

Google passordkontroll. Den har også nylig blitt integrert med Google Password Manager

Okta PassProtect

VPNS

Først og fremst er VPN-er verktøy for å beskytte personvernet ditt. Det hjelper også med å forbedre sikkerheten. Hvilken VPN-leverandør du velger er et veldig personlig valg.

Jeg er fornøyd med ProtonVPN, men det er mange gode ting. Gjør din forskning, men husk alltid at noen studier kanskje ikke er 100% objektive.

Flerfaktorautentisering

2FA Notifier er et verktøy som inneholder plugins for Chrome og Firefox. Etter at du har installert plugin-modulen, vil du bli varslet når et nettsted tilbyr tofaktorautentisering.

ToSDR

ToSDR står for uleste vilkår for bruk. Det er en veldig nyttig tjeneste som oppsummerer bruksvilkårene på mange nettsteder.